Dubrovačka Biskupija

Pokopan 'najstariji ministrant' iz samostana Male braće, vjernik laik Ferdo Skočibušić

Pokopan 'najstariji ministrant' iz samostana Male braće, vjernik laik Ferdo Skočibušić

 

Iz Franjevačkog samostana Male braće u Dubrovniku obavijestili su o preminuću Ferda Skočibušića, koji je bio član Franjevačkog svjetovnog reda i dugo godina kao odrasla osoba ministrirao u crkvi.

 

Ferdo Skučibušić rođen je 1923. godine u selu Mesihovina, kraj Tomislavgrada, a umro je 31. kolovoza 2020. godine u Tomislavgradu u 97. godini života. Prošao je „križni put“ od Bleiburga i, prema vlastitom svjedočanstvu, nekoliko puta samo pukom srećom izbjegao smrt. Životni put ga je doveo do Dubrovnika, a kako je živio u neposrednoj blizini samostana Male braće pronašao je svoj smisao u ministriranju na misama u crkvi i to je činio puno godina. Bio je član Franjevačkog svjetovnog reda. Ostat će zapamćen po tome da je gotovo do kada je mogao hodati ministrirao kod mise u crkvi Male braće.

 

Prije nekoliko godina zbog onemoćalosti preselio se kod rodbine u Tomislavgrad. Tijelo zasigurno najstarijeg hrvatskog ministranta, tvrde iz samostana, 1. rujna je položeno u zemlju koju je volio, na groblju Karaula u Tomislavgradu, kojoj se pod stare dane vratio.

 

Više o životu pokojnika možete pročitati OVDJE.

Ferdo-Skocibusic-osmtnica-w